Andere links
Home Saab_zweden betrokken

STOCKHOLM (AFN) - De Zweedse regering is direct betrokken bij de onderhandelingen tussen Spyker Cars en General Motors (GM) over de verkoop van het Zweedse Saab. Dat zei de onderhandelaar namens de regering, staatssecretaris van Economische Zaken Jöran Hägglund, zondag tegen Zweedse journalisten.

Hägglund bevestigde ook dat er maandag mogelijk al een akkoord kan komen over de verkoop van Saab. De Britse krant Financial Times schreef zondag op haar website dat er bijna een akkoord is bereikt. Spyker-topman Victor Muller liet aan het ANP desgevraagd weten daar ,,geen enkel statement'' over te willen doen.

Hägglund waarschuwt overigens dat de hoogste bazen van GM in de VS een deal alsnog kunnen afblazen. Volgens de Financial Times moet er daarnaast ook nog worden gesproken over belangrijke details.

Harde garanties

De Zweedse regering is betrokken bij de onderhandelingen omdat Muller volgens Hägglund harde garanties eist van de Zweedse regering over het verkrijgen van een lening van de Europese Investeringsbank (EIB). Hägglund liet weten parallel aan de gesprekken tussen Spyker en GB nu zelf ook met de EIB en de Europese Commissie te praten om de laatste barrieres voor de lening van circa 400 miljoen euro weg te halen.

Spyker en GM praten al weken over Saab. Het Nederlandse bedrijf diende op 7 januari een nieuw aangepast bod in op Saab.

 

bron: debeurs.nl

Last Updated ( Monday, 25 January 2010 14:20 )