Andere links
Home Saab_gered

DETROIT (AFN) - Spyker Cars heeft overeenstemming bereikt met General Motors over de overname van het Zweedse automerk Saab. Dat maakte het Amerikaanse General Motors dinsdag bekend. De financiŽle details van de transactie zijn vooralsnog niet openbaar gemaakt.

GM meldde dat Spyker van plan is een nieuw bedrijf te creŽren, Saab Spyker Automobiles. De overeenkomst is nog afhankelijk van de toestemming van de betrokken autoriteiten. GM liet verder weten dat de Zweedse overheid het verzoek van Spyker om een staatsgarantie op een lening van de Europese INvesteringsbank in overweging heeft.

Gesteld dat alles volgens plan verloopt, zou de overname midden februari rond moeten zijn, aldus GM. Het Amerikaanse concern zei samen met Spyker en de Zweedse regering ,,zeer hard en creatief'' te hebben gewerkt om een ,,levensvatbare toekomst voor dit unieke merk'' te creŽren. ,,Iedereen is bijzonder blij met deze uitkomt'', aldus GM.

De overige details van de overname zullen op een later tijdstip bekend worden gemaakt. Bronnen rond de besprekingen meldden eerder dat Spyker voor Saab een bedrag van 74 miljoen dollar in cash neertelt. Daarnaast krijgt GM voor 326 miljoen dollar aan preferente aandelen in het nieuwe Saab.

bron: debeurs.nl

Last Updated ( Tuesday, 26 January 2010 18:56 )