Andere links
Home Saab_deal Import China

Koerssprong Spyker na aankondiging China

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Spyker is maandagmiddag ruim 33 procent gestegen na de aankondiging dat Saab een overeenkomst heeft getekend met China Automobile Trading voor de import in China. Saab is nu een dochterbedrijf van Spyker Cars nadat het begin dit jaar van de ondergang werd gered door de Nederlandse bouwer van luxe sportwagens.

Volgens analist Peter Jurgens van Keijser Capital ,,hoeft er maar weinig te gebeuren'' om het aandeel Spyker omhoog te stuwen. ,,Het fonds wordt door weinig serieuze partijen meer gevolgd, het is meer voor de gokkers onder ons.''

Investeerders die geloven in de plannen van Spyker met Saab springen er bovenop. ,,Als ze ook maar de helft waarmaken van wat ze zeggen, wordt het een meer solide partij''. Jurgens vindt het wel ,,grappig om te zien dat er wat gebeurt'' met Saab. ,,Ik hoop wel dat het hem lukt, daar'', aldus Jurgens doelend op topman Victor Muller van Spyker.

Beren op de weg

De analist ziet wel veel beren op de weg naar succes voor Saab. ,,Het is een markt met enorme concurrentie en een hoog tempo. Ieder jaar willen mensen wel een nieuw model zien. Ik denkt dat ze veel moeite zullen hebben om de investeringen eruit te halen''. Het nieuws over China ziet Jurgens als positief. ,,China is het toverwoord. Daar zit nu het geld''.

Maandag rond 15.15 uur noteerde het aandeel Spyker 27,2 procent hoger op 4,05 euro. De Small Cap noteerde tegelijkertijd 0,3 procent hoger.

 

bron: debeurs.nl