Andere links
Home Spyker krijgt lening van investeringsfonds

Spyker krijgt lening van investeringsfonds

Gepubliceerd: vandaag 16:18

ZEEWOLDE (AFN) - Spyker heeft een converteerbare lening van 30 miljoen euro gekregen van investeringsfonds Gemini Investment Fund. Dit maakte de eigenaar van autobouwer Saab maandag bekend.

De lening heeft een looptijd van zes maanden en een jaarlijkse rente van 7 procent. De lening kan tegen een conversieprijs van 4,88 euro worden omgezet in aandelen.

Saab zal verder een aanvraag indienen voor 29,1 miljoen euro uit een kredietfaciliteit bij de Europese Investeringsbank. Met de totale 59,1 miljoen euro aan nieuw geld kan de autobouwer de productie herstarten. Dit zal naar verwachting binnen een week gebeuren, aldus Spyker.

Vladimir Antonov

Eerder was er sprake van dat de Russische zakenman Vladimir Antonov een belang zou nemen in Saab. Een woordvoerder van het bedrijf zei maandag dat dit nog steeds een optie is. ,,Er zijn meerdere trajecten gevolgd en deze is als eerste geeffectueerd.''

Enkele weken geleden viel de productie bij Saab stil door een gebrek aan onderdelen. Toeleveranciers weigerden aan het concern te leveren omdat het rekeningen nog niet had betaald.

 

bron: debeurs.nl