Andere links
Home Saab_Spyker

Spyker: nog steeds interesse in Saab

 

ZEEWOLDE (AFN) - Sportwagenfabrikant Spyker is nog steeds geïnteresseerd in een overname van het Zweedse Saab. Het bedrijf uit Zeewolde is echter niet op de hoogte van een deadline die aan moederconcern General Motors is gesteld om deze week met een potentiële koper voor Saab op de proppen te komen. Dat liet een woordvoerder van Spyker donderdag weten.

Het Zweedse ministerie van Economische Zaken heeft aan GM gevraagd deze week een beslissing te nemen over de verkoop van de noodlijdende dochter Saab. ,,Ze moeten deze week minstens een geïnteresseerde partij gekozen hebben, anders zal het moeilijk worden om tot een overeenkomst te komen'', aldus de Zweedse staatssecretaris van Economische Zaken Joran Hagglund tegenover dagblad Svenska Dagbladet.

Eerder leek het erop dat Saab zou worden overgenomen door de kleine sportwagenproducent Koenigsegg, maar die trok zich echter op het laatste moment terug. Onlangs verraste Spyker de autowereld met de bekendmaking dat het Saab wil inlijven. Ook de Chinese autoproducent BAIC zou in de race zijn voor een overname van Saab.

bron: de Beurs

Last Updated ( Sunday, 20 December 2009 16:53 )