Andere links
Home Spyker zet door

DETROIT (AFN) - De kans dat de Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker Cars erin slaagt het Zweedse automerk Saab van General Motors (GM) over te nemen, is gering. Dat heeft een bron rond de onderhandelingen donderdag gezegd tegen persbureau Reuters.

De Amerikaanse autogigant heeft zichzelf tot het einde van dit jaar gegeven om een koper te vinden voor het noodlijdende Saab. Spykers aanvankelijke overnamepoging mislukte, waarna het bedrijf uit Zeewolde zondag een nieuw bod op tafel legde. Spykers topman Victor Muller verwacht volgende week meer duidelijkheid.

Diverse media berichtten dat ook Spykers vernieuwde bod door GM zou zijn afgewezen, maar Muller dicht Spyker nog altijd een kans van slagen toe. ,,Ik ben me er niet van bewust dat GM ons bod op Saab niet langer in overweging heeft'', aldus de bestuursvoorzitter.

Volgens de bron praat GM met meerdere geļnteresseerden, maar gaat het concern ook door met de voorbereidingen om de stekker uit Saab te trekken als er geen koper gevonden wordt.

 

Bron de Beurs

Last Updated ( Monday, 28 December 2009 15:03 )